De Wijnschuyt krijgt vorm

Pompoenen, courgettes en rode pepers. Zo zag de wijngaard er het afgelopen seizoen uit. De Groenteschuyt opende te laat in het seizoen om nog dit jaar aan de slag te gaan met wijnstokken. Februari is de beste tijd om druiven te planten. Dus nu de winter nadert wordt het tijd voor plannenmakerij en de eerste klussen!

Plan
Zo’n zestig vierkante meter van de Groenteschuyt is gereserveerd voor wijnstokken. Meteen na de ingang links en rechts, daar gaan ze komen. Plan van aanpak is gemaakt, budget is (min of meer) rond.

biancadruifEerste Schuytgraafwijn
Komend voorjaar gaan de eerste wijnstokken de grond in. Jonge planten, maar ook een paar oude. Enkele twintig jaar oude Bianca’s, witte druiven die nog zo’n vijf tot tien jaar mee gaan. Die moeten volgend jaar september al zorgen voor de eerste fles wijn.De jonge planten volgen twee jaar later met een eerste oogst. Onze eerste Schuytgraafwijn! Nog even geduld en we zullen weten hoe die smaakt.

Meld je aan
De wijngaardwerkgroep kan nog goed hulp gebruiken. Lijkt het je leuk om samen te werken met een stel enthousiaste mensen, ben je niet bang voor vieze handen én heb je (wat) tijd over? Kom dan een handje helpen in de wijngaard!

Mail naar groenteschuyt@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *