Feest op zondag 25 mei

Schuytgraaf bestaat al weer 10 jaar en dat wordt gedurende de hele zomer gevierd. Wij leveren als buurtmoestuin ook een feestelijke bijdrage en wel op zondag 25 mei.
We zullen die dag tussen 12.00 en 16.00 uur op of rond het complex van de Groenteschuyt diverse activiteiten organiseren. 

De activiteiten

 1. Querilla gardening.
  We maken ter plekke van tuinaarde, mest, bloemenzaden en water kleine zaadbommetjes die vervolgens gegooid worden op plekken die wat kleur mogen gebruiken. We krijgen bloemenzaadmengsel van de gemeente. Dit lijkt ons een leuke activiteit voor kinderen.
 2. De grootste pompoen en zonnebloem.
  Ook dit is een leuke activiteit voor kinderen. Wij zorgen voor pompoen- en zonnebloemzaad, potjes en grond. Kinderen mogen dan zelf wat zaaien. We vragen hun emailadres en naam. Voor 27 september (de afsluiting van 10 jaar Groenteschuyt) sturen we alle kinderen een mail met de vraag een foto te maken van hun zonnebloem of pompoen, deze te meten of te wegen. De winnaar krijgt een lekker groentepakket.
 3. Plantjesmarkt.
  We kopen enerzijds wat plantjes in die we verkopen, daarnaast kunnen we ook ons eigen kweeksel verkopen. De opbrengst gaat in de kas en vergoedt de ingekochte spullen.

Gezocht

Om van deze dag een succes te maken zijn we nog op zoek naar:

 • Vrijwilligers die willen komen helpen. Ook als je niet de hele middag kunt, kun je je aanmelden.
 • Potjes en bakjes voor de pompoenen en zonnebloemen.
 • Plantjes/ stekjes.
 • Iemand die de dag ervoor onze bestelling bij BTV Elderveld wil ophalen.

Dag van de stadslandbouw

Op zondag 18 mei is het de dag van de stadslandbouw. Dit jaar doen wij hier niet aan mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *