Zeiscursus

haren van de zeisDe groenteschuyt is sinds afgelopen weekend zes opgeleide zeisgebruikers rijker. Zes enthousiastelingen vanuit de groenteschuyt en enkele leden van de hoogstambrigade Schuytgraaf hebben onder leiding van medewerkers van Landschapsbeheer Gelderland de cursus ‘maaien met de zeis’ gevolgd. Het zonnetje scheen in Rozendaal en het was prima weer om de dag buiten door te brengen.

haren van de zeis

Het maaien ging iets minder makkelijk dan het er doorgaans uitziet. Maar het bleef niet bij maaien. De zeis moet ook scherp blijven dus ook het ‘haren’ werd ons geleerd. Met veel geduld en beleid een uur lang op het blad van de zeis kloppen met de hamer. Een plezierige onderbreking van het maaien.

Er zijn twee zeisen aangeschaft om, in en om de groenteschuyt en de bongerds waar de hoogstambrigade actief is, te kunnen maaien. Dus vind je dat het gras nu wel erg hoog komt te staan, spoor dan vooral  Anton, Ria, Willem, Vincent, Youssef of Nicole aan de zeis te gaan gebruiken.

maaien met de zeis

Zou je zelf ook een keer een cursus willen volgen op het gebied van landschapsbeheer of ben je geïnteresseerd in werken in de natuur, kijk dan vooral ook eens op de site van Landschapsbeheer Gelderland.