Home

De Groenteschuyt

De Groenteschuyt is het initiatief van een aantal bewoners uit Schuytgraaf. Na een jaar van voorbereidingen is in april 2013 de vereniging Biologische Buurtmoestuin Groenteschuyt opgericht. Inmiddels zijn er ruim dertig moestuinders hard aan het werk in hun tuintjes.

Om de saamhorigheid te bevorderen is het de bedoeling dat alle tuinders zich ook inzetten in de gezamenlijke tuin. Deze ligt centraal tussen de tuintjes in.

De locatie

Het complex is gelegen tussen zorgboerderij De Buitenplaats en de Hulpwarmtecentrale van Nuon. Het terrein is in april 2013 door de gemeente opgeleverd aan de Groenteschuyt. Op 27 april 2013 heeft de wethouder de buurtmoestuin officieel geopend.

Kom gerust eens een kijkje nemen in onze tuin. Op de onderstaande foto staat het complex met een rode stip aangegeven.

Het bestuur

Voorzitter :                                                Erwin Bongers
Secretaris/Penningmeester:             Anky Hartmans
Lid:                                                               Jolanda Doornbos
Lid:                                                                vacant
Lid:                                                                vacant

2 gedachten over “Home

  1. Op 25 april is er een bijeenkomst voor belangstellenden die geïnteresseerd zijn in voedselbossen. Deze avond wordt georganiseerd in Landerij De Park dat ligt in deelgebied De Park in Park Lingezegen direct onder Schuytgraaf.
    Een voedselbos (vorm van permacultuur) is een zeer duurzame manier van voedselproductie en natuurontwikkeling. De afgelopen weken zijn 3 voedselbossen rond Landerij De Park aangelegd die door vrijwilligersorganisaties beheerd gaan worden. Zij zoeken vrijwilligers en beleggen daarom deze bijeenkomst. Omdat de GroenteSchuyt dicht bij De Park ligt en velen van jullie ook geïnteresseerd zijn in biologisch tuinieren en de permacultuur willen we jullie hierover informeren. Daarom mijn vraag of u een persbericht hierover op jullie website, Facebook, agenda, etc geplaatst mag worden of rond gestuurd kan worden naar jullie leden. Zo ja, zou u mij dan door kunnen geven aan wie ik het persbericht toe zou kunnen sturen.

    Als een van de initiatiefnemers van een van de drie voedselbossen woon ik zelf ook in Schuytgraaf.
    Met vriendelijke groet,
    Wim v.Middelaar

  2. Ik heb jullie project gevonden en wat leuk !!Stukje over leren maaien en eslijpen Zeis. Knap dat jullie het volhouden en zo te zien enthousiast! Ook een uitnodigende site of heet zoiets web pagina?? Hoe dan ook: Leuk en wel grappig dat ik nu op de tuin van voorheen Afra(mijn zus) Schipper mag passen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *