De Groenteschuyt is geopend!

Al vroeg waren de eerste moestuiniers op het terrein van de Groenteschuyt. Er is werk aan de winkel, het nog kale terrein verandert vandaag in een aantrekkelijke ontmoetingsplek.

Het is zaterdag 27 april en eindelijk is het zover, de Biologische Buurtmoestuin Groenteschuyt wordt geopend. Tuiniers, vertegenwoordigers van de gemeente en wethouder Margreet van Gastel zijn bijeen voor een memorabel moment.

Voorzitter Afra Schipper krijgt als eerste het woord. Zij benoemt de droom die eindelijk uitkomt. Een droom over gezamenlijk tuinieren, ontmoeten en kinderen laten zien waar groente en fruit vandaan komen. Het terrein ziet er uitnodigend uit, met een flinke picknicktafel en rondslingerende paden. Een prima ontmoetingsplek in aanleg.

Daarna is wethouder Margreet van Gastel aan de beurt. Zij is zelf moestuinierster en geeft aan dit bewonersinitiatief te waarderen. Als plek voor sociale contacten en integratie, waar je van je Surinaamse buurman kunt leren over de groentes in zijn cultuur. Ze legt ook een verbinding tussen Arnhem-Noord en Zuid door zelf geoogste stokrooszaadjes te doneren aan De Groenteschuyt.

Het lint om het hek wordt doorgeknipt met een grote heggenschaar en dan is er ook voor de wethouder werk aan de winkel. Zij krijgt de eer de eerste fruitboom te planten. Het is het startschot voor een mooi tuinierseizoen, waarin jong en oud met de handen de klei in gaan.

Zie ook een verslag van de opening op de website www.schuytgraaf.nl

http://www.schuytgraaf.nl/nl/bewoners-actueel/2013/04/buurtmoestuin-groenteschuyt/231

Een gedachte over “De Groenteschuyt is geopend!

Reacties zijn gesloten.